Lunderskov
Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag

TV: mandag d. 13. april 2020

Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag

TV: mandag d. 13. april 2020

DR1

00:35  

Vera: Liget på heden
Vera: Liget på heden To landmålere gør en chokerende opdagelse, da de finder liget af den 18-årige Mia begravet ud på heden. Mia har været meldt savnet i seks uger, men kriminalinspektør Vera Stanhope må nu starte undersøgelsen helt forfra. Vera Stanhop: Brena Blethyn.

02:10  

Hercule Poirot (20)
Hercule Poirot (20) Engelsk krimiserie med David Suchet som Agatha Christies berømte detektiv. (Agatha Christie's Poirot) "Vestens Stjerne". To diamanter forsvinder på mystisk vis - er de stjålet eller bare blevet væk?

03:05  

I farezonen (25:61)
I farezonen (25:61) I den australske storby Sydney sætter de ansatte ved politiets redningstjeneste gang på gang livet på spil for at redde andre, når de kaldes ud til alle tænkelige nødsituationer - fra trafikulykker til selvmordsforsøg.

04:30  

Skattejægerne (3:10)
Skattejægerne (3:10) I aften i Skattejægerne får Rikke Fog og Frede Rasmussen fra Kildevand Antik brug for de store muskler, når de går på opdagelse i en gammel og nedpakket købmandsbutik. Tiden flyver for rekvisitøren Sussie Vig, når hun tager på udkig efter ure til en familieopera. Og Mads Ejlersen og Jens Guldsmed-Thomsen prøver lykken i en butik, der sælger varer fra en losseplads.

05:25  

Udsendelsesophør - DR1
Udsendelsesophør - DR1

05:55  

Skattejægerne
Skattejægerne Skattejægerne Lasse Franck og Sofie Frøkjær Justesen er opsatte på at kunne fylde varebilen med palisandermøbler, da de skal vurdere et dødsbo ved Aarhus. Søren Falk er taget fra Nørrebro i København tværs over landet til Midtjylland for at lede efter skrot, der kan forvandles til skatte. Men det viser sig, at Sørens ideer ikke er helt så unikke, som han selv tror. Helle Vilsbæk og Michael Christiansen gennem-trawler Bornholm for gode retro-møbler, gamle emaljeskilte og kuriøse samlerobjekter til deres sommerbutik i Svaneke.

06:30  

Dage i haven (1:3)
Dage i haven (1:3) Vært Pernilla Månsson Colt, gartner John Taylor, kok Tareq Taylor og indretningsarkitekt Malin Persson er alle tilbage i haven efter en lang sommer. Her er der en del at tage fat på, men hvorfor ikke starte blødt med en lynhurtig "snapse-opskrift"! Hvad handler Johns snak om en 'container garden' egentlig om? Og så skal der arbejdes på noget, der absolut ikke er kedeligt: indretningen af en bryllupssuite.

07:29  

OBS
OBS Oplysning til borgerne om samfundet.

07:30  

Sanditon (7:8)
Sanditon (7:8) Mens sommerregattaen nærmer sig, tumler Sidney med sine følelser for en gammel flamme. Lady Denham er på dødens rand, og det får spændingerne mellem de potentielle arvinger til at koge over.

08:15  

Sanditon (8:8)
Sanditon (8:8) Det er tid til Sanditons sankthansbal - og tid til at træffe nogle svære valg om både kærlighed og byens fremtid.

DR2

00:45  

Botswana: Kampen for dyrene
Botswana: Kampen for dyrene CNN-journalisten Bill Weir og filmskaberen Philip Bloom fortæller historier om ekstraordinære mennesker, steder, kulturer og skabninger. Turen er nået til afrikanske Botswana, som stædigt holder fast i at beskytte deres dyr. Her kæmpes der med krybskytter, der gerne vil have fat i landets næsehorn. De bærer nemlig på nogle yderst værdifulde stødtænder. I nabolandet Namibia er ambitionen om at beskytte dyrene dog ikke lige så stor.

02:00  

Deadline Nat
Deadline Nat

08:00  

Morgengymnastikken: Guns, graviditetstræning og flad mave
Morgengymnastikken: Guns, graviditetstræning og flad mave Morgengymnastikken på DR3 er et program der giver dig en dejlig fornemmelse i kroppen. I dette afsnit skal vi lave tre forskellige træninger. Først skal vi have trænet vores 'guns' af Behruz, dernæst er Line klar med træning, der er velegnet til gravide, og til sidst har vi Selinas træning for at få den flade mave.

08:30  

Morgengymnastikken: Akroyoga, yoga og mormorarme
Morgengymnastikken: Akroyoga, yoga og mormorarme Morgengymnastikken på DR3 er et program der giver dig en dejlig fornemmelse i kroppen. I dette afsnit skal vi lave tre forskellige træninger. Vi starter med spændende 'akroyoga' med Peter og Julie, derefter tager vi en gang behagelig 'flowyoga' med Zenia. Og til sidst giver vi armene en ordenlig opstramning med Yvonne.

DR3
DR K
DR Ultra
DR Ramasjang

01:45  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

03:50  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

04:45  

Ramasjang sover - lidt endnu
Ramasjang sover - lidt endnu

05:00  

Søpapegøjernes ø II (3)
Søpapegøjernes ø II (3)

05:10  

Minisekterne (17)
Minisekterne (17) Fransk animationsserie om insekternes verden.

05:20  

Masha og Bjørnen (6)
Masha og Bjørnen (6) I familiens skød

05:30  

Ramasjang Mysteriet II (1)
Ramasjang Mysteriet II (1) Der sker mystiske ting i Ramasjang. Byens syv skurke driller, og ting forsvinder. Heldigvis har Kristian en hemmelig detektivhule under byen, hvor han med hjælp fra superseje børn løser dagens mysterium.

06:00  

Ernest & Celestine (21)
Ernest & Celestine (21)

06:10  

Bamselægen - Ryggen (4)
Bamselægen - Ryggen (4) I dag kører Sandra ud i sin bamselance, for at hente Isabel. Hendes bamse Berry er måske kommet til skade, da den er faldet ned fra et legehus. Bare det ikke er alt for alvorligt.

06:35  

Hey Duggee
Hey Duggee

06:40  

Superhelten Sprinter Galore (21)
Superhelten Sprinter Galore (21)

06:50  

Den lille prinsesse IV
Den lille prinsesse IV

07:00  

Gurli Gris II (49)
Gurli Gris II (49) Mød den uimodståelige Gurli Gris og hendes fnisende, gryntende, herlige familie på deres vilde kolbøtteridt gennem livet. Hendes eventyr slutter altid med høje lattergrynt.

07:05  

Gurli Gris II (50)
Gurli Gris II (50) Mød den uimodståelige Gurli Gris og hendes fnisende, gryntende, herlige familie på deres vilde kolbøtteridt gennem livet. Hendes eventyr slutter altid med høje lattergrynt.

07:10  

Simon
Simon

07:15  

Oda Omvendt II (1)
Oda Omvendt II (1) Christiane elsker at spille bold, men hendes stressede far har slet ikke tid til alt det boldspilleri, for der er så meget, de skal nå. Heldigvis bor Oda Omvendt lige i nærheden i sin store, orange hoppebold. Sammen får Christiane og Oda Omvendt med Odas nye tidszapper og en god portion børnetidsmagi sat en stopper for de voksnes tids-stresseri. Men så får Balder besøg fra det Allerhøjeste Sted.

07:30  

Ernest & Celestine
Ernest & Celestine Celestine bor i musenes by under jorden. Her hører hun farlige historier om bjørnene, der bor oppe på overfladen. Men da Celestine er en følsom og kunstnerisk anlagt mus, drømmer hun alligevel om at blive ven med en bjørn. Det lykkes, da hun møder den fattige og temperamentsfulde bamse Ernest. Det umage venskab skaber megen postyr, men Ernest og Celestine lader sig ikke gå på af fordommene.

08:45  

Sprinter Galore III - Sundhedsplejersken (6)
Sprinter Galore III - Sundhedsplejersken (6) Sundhedsplejersken kommer på besøg - og alt går galt. Hun ender med både at tro, at Kathrine ryger, at babyen spiser burgere og at Magnus er kriminel, men da hun vil ringe og sladre til kommunen, er Sprinter heldigvis som altid på pletten.

08:55  

TV AVISEN for dyr - Den berømte kattekilling (14)
TV AVISEN for dyr - Den berømte kattekilling (14) Hos zebraerne har det længe været på mode, at gå i hvid pels med sorte striber. Men nu er zebra-moden skiftet. Næsten alle kender kattekillingen fra sangen "Se den lille kattekilling". Men hvordan er det at være så berømt? Reporteren Stefan besøger den lille kattekilling, for at få svaret. Der er også dyregymnastik, en vejrudsigt med vejrhanen Verner og så er der fundet en ny deltager til Dyrenes MGP, nemlig Buller der stiller op med sangen "Hvor er mit kødben?"

 
DR1

09:05  

Landsbyhospitalet (68)
Landsbyhospitalet (68) Dr. Burnett når frem til en beslutning om sin fremtid. Lizzie brænder varm på håndværkeren Nev. Dr. Ormerod og mr. Rose havner midt i dramatisk opgør i en is-café. Og søster Brigid havner i et voldsomt dilemma, da hendes gravide søster dukker op efter at være blevet smidt ud hjemmefra.

10:00  

Morgensang med Phillip Faber 28
Morgensang med Phillip Faber 28 Syng dagen godt i gang med dirigent og tv-vært Phillip Faber, som sidder klar ved klaveret til dagens morgensang. Hver morgen kan du synge med på to kendte, danske sange efter en kort opvarmning.

10:15  

Jordemoderen VII (1:10)
Jordemoderen VII (1:10) Londons East End i starten af 1960'erne. Med tilknytning til et nonnekloster hjælper en gruppe jordemødre, sygeplejersker og nonner den fattige bydels gravide kvinder.

11:00  

Antikkrejlerne XX (4:25)
Antikkrejlerne XX (4:25) Vi følger to antikvitetseksperter, der rejser på kryds og tværs over hele Storbritannien og besøger både herregårde og små antikvitetsbutikker på jagt efter netop det fund, der kan indbringe en fortjeneste på auktion. Hvem får det største overskud?

11:45  

Antikkrejlerne XX (5:25)
Antikkrejlerne XX (5:25) Vi følger to antikvitetseksperter, der rejser på kryds og tværs over hele Storbritannien og besøger både herregårde og små antikvitetsbutikker på jagt efter netop det fund, der kan indbringe en fortjeneste på auktion. Hvem får det største overskud?

DR2

09:00  

Guldkorn 1980'erne: 1986
Guldkorn 1980'erne: 1986 DRs arkiver er en guldgrube af gamle TV-klip. De store historier har vi set igen og igen. Men hvad var det, der prægede helt almindelige danskeres hverdag i 1980'erne? Vi har været en tur i arkiverne og har fundet nogle af alle de små, store, sjove, alvorlige og underfundige øjeblikke, der gled hen over skærmen i 1986.

09:20  

USA i farver - fra landsby til storby
USA i farver - fra landsby til storby I begyndelsen af det 20. århundrede legemliggør de amerikanske landsbyer pionerånden, der byggede USA. Småbyerne udvikler deres egne traditioner og overlever typisk på grund af en branche. Men op gennem 1950'erne kan de ikke længere konkurrere med storbyerne - og millioner efterlades i fattigdom og desperation. Gennem sjældne privatoptagelser i farver dykker vi ned i historierne og myterne om de amerikanske landsbyer.

10:10  

Spioner i krig: Flugten fra Teheran
Spioner i krig: Flugten fra Teheran I slutningen af 1970'erne eksploderer den iranske revolution. Midt i Teherans kaos er CIA-agent Tony Mendez udsendt på hemmelig mission. Hans opgave er at redde seks amerikanske diplomater fra en næsten sikker død. Her dykker vi ned i redningsaktionen, der hentede inspiration fra Hollywood og blev en sejr for CIA - i et af de mørkeste øjeblikke i amerikanske udenrigspolitik.

11:00  

På togt med Kongeskibet
På togt med Kongeskibet Dansk program fra 2007 I år 2007 kunne Kongeskibet Dannebrog fejre, at det har tjent som sejlende slot for den danske kongefamilie i 75 år. Dronning Margrethe, Kronprins Frederik og besætningen fortæller i dette enestående program om hverdagen ombord. Vi er med på togter i ind- og udland, men ser også unikke, private filmklip fra kongefamiliens liv på Dannebrog gennem tiderne. Tilrettelæggelse: Marcus Mandal. Sendt første gang 09.04.07

DR3
DR K
DR Ultra
DR Ramasjang

09:05  

Flaskepost fra Stillehavet II (8)
Flaskepost fra Stillehavet II (8) Efter mange dage på havet, kommer vi tilbage til Tikopia. Det er specielt at komme tilbage efter tre år. Vi møder gamle venner, og nye og gamle høvdinge

09:20  

Vitello - er bagvendt (12)
Vitello - er bagvendt (12) Vitello er træt af at bo med en mor der hele tiden laver spaghetti, og en far der ikke er der, træt af sine venner, træt af alt. Men så kan man jo heldigvis gøre alting bagvendt...

09:27  

Hunden Ib - kan godt lide pølser
Hunden Ib - kan godt lide pølser

09:30  

OpFinn (2:3)
OpFinn (2:3) Finn er blevet træt af Peter Pølses drillerier, og han beslutter sig for at gøre noget ved det. Finns mor kan ikke forstå, hvorfor hun altid får forbindelse til Benny, når hun ringer op. Og Fie hjælper Finn, når han har allermest brug for det. Medvirkende: Finn: Michael Lundbye Slebsager. Finns mor: Helle Dolleris. Benny: Michael Carøe. Fie: Cecilie Maria Kallestrup. Peter Pølse: Ulrik Emil Brorson. Peter Pølses far: Anders Kjellerup Kock. Manuskript: Ole Fick. Instruktion: Dorte Laumann.

09:55  

Vi er Pelle og Maise - Søndag (1)
Vi er Pelle og Maise - Søndag (1) Pelle keder sig. Det er søndag og Maise leger med sin veninde. Pelle er lækkersulten og plager alle om slik. Til sidst lover han Maise, at hun og veninden godt må klæde ham ud, hvis hun gir' ham noget lækkert.

10:00  

Ramajetterne II (4)
Ramajetterne II (4) Der er kaos i Ramasjang Lufthavn. Kan det mon være den nye dygtige medarbejder, som Kristian har ansat, der i virkeligheden er skyld i alle problemerne?

10:25  

Mit kæledyr - en dværghamster
Mit kæledyr - en dværghamster Liva er 6 år og drømmer om at få en dværghamster. I dag får hun besøg af 7-årige Caroline, der ved alt om, hvordan man passer sådan en lille fyr. Livas mor kigger med og vurderer om Liva måske er ved at være gammel nok til at få sin store drøm om et kæledyr opfyldt. Vært: Silja Okking.

10:35  

Skæg med bogstaver - E
Skæg med bogstaver - E Ta' med Hr. Skæg ud at lege, danse og synge i en verden af ord, magi og masser af skæg. I dag skal Hr. Skæg fodre bogstavet E, men det er stukket af, og han må have hjælp til at lede. Han skal også finde en ny ven til sin hemmelige vennebog, og så mangler han nogle elever på sin øde ø.

11:00  

Kaj og Andrea gætter H.C. Andersen
Kaj og Andrea gætter H.C. Andersen Du kender sikkert en masse af H.C. Andersens eventyr - men er Kaj og Andrea lige så dygtige? Christine sætter sine venner på en prøve - du kan selv gætte med!

11:30  

Bamses billedbog
Bamses billedbog Bamse og Kylling finder en død snegl hvordan skal de ordne begravelsen?

DR1

12:35  

Planeterne (1:5): Tættest på solen
Planeterne (1:5): Tættest på solen Britisk videnskabsserie om solsystemet og rummet fra 2019. (The Planets) De fire planeter tættest på Solen, Merkur, Venus, Jorden og Mars, er født på samme tid. Engang lignede de alle jorden, men i dag er det kun vores planet, der huser liv. Hvorfor udviklede disse søskendeplaneter sig forskelligt? Den seneste rum mission afslører de øjeblikke, hvor planeternes skæbner blev bestemt.

13:35  

Kriminalkommissær Barnaby XVI (5): Mord i København
Kriminalkommissær Barnaby XVI (5): Mord i København "Mord i København". En mystisk mordsag bringer John Barnaby til Danmark. En engelsk småkagefabrikant er fundet død på et hotel i København - forgivet med stryknin. Nu er det op til Barnaby og to seje københavnske politikvinder at finde morderen. Medvirkende: Neil Dudgeon, Ann Eleonora Jørgensen, Birgitte Hjort Sørensen, Marie Askehave, Nicolaj Kopernikus m.fl.

DR2

12:00  

1000 års kunsthistorie
1000 års kunsthistorie TV vært og kunsthistoriker Peter Kær tager seerne med på en rejse i den danske kunstskat. I seriens femte udsendelse bliver værkerne mere abstrakte, Peter Kær er nemlig ankommet til modernismen, der strakte sig fra starten af 1900-tallet og godt 60 år frem med værker af Wilhelm Lundstrøm, Wilhelm Freddie og Asger Jorn. Seniorforsker Dorthe Aagesen, Statens Museum for Kunst, har udvalgt de tre hovedværker, og fortæller hvorfor netop de er så vigtige. Og bevaringschef Jørgen Wadum forklarer i både stærkt sidelys og uv belysning, hvordan man kan fremtidssikre et Jorn maleri, hvor malingen løber.

12:30  

1000 års kunsthistorie
1000 års kunsthistorie TV værten og kunsthistoriker Peter Kær tager seerne med på en rejse i den danske kunstskat. I denne sidste udsendelse i serien rejser Peter Kær, sammen med forskere og konservatorer fra Statens Museum For Kunst, helt frem til vores tid - samtiden. Her skal vi bl.a. se nærmere på de udfordringer samtidskunsten giver museumsverdenen, når det gælder Bevaringen af værkerne for eftertiden. Skal man bl.a. bevare værker, der bevidst er skabt af materialer, der Ikke er lavet til at holde i mange år?

13:00  

Frederik IX - I sin fars skygge (1:4)
Frederik IX - I sin fars skygge (1:4) Historisk dramadokumentarisk serie om Dronningens far, Frederik IX, og monarkiet hans levetid. I 1912 bliver den 13 årige Frederik kronprins. Han lever en isoleret tilværelse og har et svært forhold til kongen, Christian X, som er en dominerende far og en traditionsbunden mand. Men ude i samfundet ændrer traditionerne sig og det spirende demokrati betyder, at politikerne vil overtage den magt og de privilegier som kongen har tilbage. Kampen mellem kongen og politikerne kulminerer i 1920, hvor monarkiet kastes ud i én af de største kriser i nyere tid. En krise som også kronprinsen bliver vidne til.

14:00  

Frederik IX - Den svære kærlighed (2:4)
Frederik IX - Den svære kærlighed (2:4) Historisk dramadokumentarisk serie om Dronningens far, Frederik IX, og monarkiet i hans levetid. I starten af 1920 er verden fuld af optimisme efter første verdenskrigs afslutning. Den unge kronprins nyder også livet og ikke mindst arbejdet i søværnet. Men en kronprins' vigtigste opgave er at gifte sig og producere en tronarving. Det viser sig at være sværere end forventet og årene går. Da han som 35 årig endelig møder kærligheden, bryder landet ud i begejstring og selv den gamle, dominerende konge falder for sin nye svigerdatter. Men snart venter tunge tider, da Hitler i 1930'erne opruster massivt og verden igen står på randen af en verdenskrig.

DR3
DR K
DR Ultra
DR Ramasjang

12:00  

Ramasjang Rally
Ramasjang Rally Spænd hjelmen! For nu er det blevet finaletid i Danmarks sejeste sæbekasseræs - Ramasjang Rally. Det store slag står imellem de velklædte og rå Farfars Drenge og de rappe racerdrenge fra Formel 1. Dagens løb byder på store overraskelser, når holdene først skal ned ad Striben på uvant vis og ud på den hemmelige specialbane i Ramasjang Rally Bunkeren. Til sidst skal holdene tre gange rundt på den top-tunede Ramasjang Rally Ringen, hvor intet er, som det plejer. Hvem er det første hold over målstregen og vinder af dette års Ramasjang Rally?

12:30  

Det store Ramasjang Mysterie 8
Det store Ramasjang Mysterie 8 My, Frede og Kristian må kæmpe sig vej ind på Ramasjang Sendestation. Her har Reichardt allerede monteret den tikkende bombe. Kan My og Frede slå bomben fra? Eller går Ramasjang mon i sort for altid?

12:45  

Kika og Bob (24)
Kika og Bob (24) Pigen Kika og brandmanden Bob drager på fantastiske eventyr.

12:55  

Junglebogen (31)
Junglebogen (31)

13:10  

Lille Nørd
Lille Nørd Kan det virkelig passe, at regnorme elsker at danse? Ta' med Lille Nørd på regnormejagt og se, om det lykkes Anders og Katrine at finde tusind regnorme.

13:40  

Sikker & Søn II (3)
Sikker & Søn II (3) Sikker & Søn holder øje med det bedste sted at krydse vejen. Biler kan pludselig dukke op bag en bakke eller et sving, så det gælder om at finde et sted på vejen, hvor man kan se langt til begge sider. Far og Søn leger gemmeleg i en æbleplantage og lærer om godt udsyn.

13:50  

Luk op Luk i - SØSKENDE
Luk op Luk i - SØSKENDE Bestemmer store søskende for meget? Katrine vil spille musik og Sofie vil gerne være med. Men det må hun kun på Katrines storesøsteragtige bestemte måde. Det får gang i snakken om, hvordan søskende er sammen. Katrine Bille og Sofie Torp lukker op for alle de mærkelige følelser, vi har i os. Gennem musik, grin og børnenes erfaringer bliver vi klogere på følelser, og hvordan vi håndterer dem. Denne gang handler det om at være søskende.

14:10  

Gå din vej, Enhjørning
Gå din vej, Enhjørning

14:20  

Kanonkongen Freja (3:8)
Kanonkongen Freja (3:8) Asger skal til karatekamp og skal bruge hjælp til at komme derhen. Freja vil vildt gerne med til kamp, og med lidt møje og besvær får de overtalt far til at køre dem i ladcyklen. Asger er helt sikker på sejr, og han kommer til at blære sig lidt overfor sin første modstander, der både er større og nok også lidt bedre til karate end Asger er. Han kommer også til at vædde om, at han vinder. Og det er et væddemål, der involverer Freja. Far må på banen og han viser de to, hvordan man vinder en slåskamp. Der er bare det at far ikke kan karate og kampen udvikler sig slet ikke som planlagt. 'Kanonkongen Freja' er skrevet af Emil Nygaard Albertsen, Simon Oded Weil og Natasha Arthy. Serien er instrueret af Natasha Arthy og har bla. Anders W. Berthelsen og Anette Støvelbæk på rollelisten.

14:40  

Dora udforskeren
Dora udforskeren

DR1

15:15  

Hercule Poirot (15)
Hercule Poirot (15) Engelsk krimiserie med David Suchet som Agatha Christies berømte detektiv. (Agatha Christie's Poirot) "Mysteriet i Cornwall". En kvinde tror, at hendes mand vil forgifte hende, og der er vist noget om snakken.

16:05  

Hercule Poirot (16)
Hercule Poirot (16) Engelsk krimiserie med David Suchet som Agatha Christies berømte detektiv. (Agatha Christie's Poirot) "Mr. Davenheims forsvinden". Da den velhavende bankmand mr. Davenheim forsvinder sporløst, vædder Hercule Poirot med Inspector Japp om, at han kan løse mysteriet uden at forlade huset én eneste gang.

16:55  

Landsbyhospitalet (70)
Landsbyhospitalet (70) Aluns nye band bliver en dundrende succes. Dr. Burnett indrømmer sine følelse for sygeplejersken Marian. Hospitalsdirektør Carnegie trækker i trådene for at få transporteret en patient til The Royal i flyvende stil. Og Lizzie møder en kær bekendt.

17:45  

Jordemoderen VII (2:10)
Jordemoderen VII (2:10) Londons East End i starten af 1960'erne. Med tilknytning til et nonnekloster hjælper en gruppe jordemødre, sygeplejersker og nonner den fattige bydels gravide kvinder.

DR2

15:00  

Frederik IX - I farlige tider (3:4)
Frederik IX - I farlige tider (3:4) Historisk dramadokumentarisk serie om Dronningens far, Frederik IX, og monarkiet i hans levetid. I det skæbnesvangre år 1940 besætter tyskerne Danmark og nu får det danske kongehus igen en central rolle, da man sammen med politikerne skal beslutte, hvad der er bedst for landet: Samarbejdet eller modstand. Kronprins Frederik er 41 år og har stadig et svært forhold til sin far, den gamle konge Christian X, som holder sin søn uden for kongegerningen. Men da kongen bliver indlagt efter en voldsom rideulykke, bliver kronprinsen meget mod sin fars vilje indsat som regerende stedfortræder under et af krigens mest kritiske øjeblikke.

16:00  

Frederik IX - Skæbnen forpligter (4:4)
Frederik IX - Skæbnen forpligter (4:4) Historisk dramadokumentarisk serie om Dronningens far, Frederik IX, og monarkiet i hans levetid. I 1947 udråbes den 48 år gamle kronprins Frederik til Konge af Danmark. Det nye kongepar lægger en ny og mere åben stil for døren end kongens far Christian X. Men snart står den nye konge overfor et vanskeligt valg, da han skal være med til at afgøre om hans ældste datter, prinsesse Margrethe, engang skal arve tronen. For uden sønner går tronen videre til hans bror, prins Knud, og dennes sønner. Det kræver dog en lovændring og hvad siger danskerne til det?

17:00  

Matador - At tænke og tro
Matador - At tænke og tro "At tænke og tro - efterår 1939" Da Daniel skal konfirmeres, får familien Skjern besøg af den indremissionske faster Anna. Kristens ægteskab med Iben er en ulykkelig misforståelse. Herbert Schmidt vender hjem fra den spanske borgerkrig og flytter ind hos grisehandleren. Agnes får noget at tænke over, da sønnen Aksel er tæt på at drukne i branddammen. Mads Skjern: Jørgen Buckhøj. Oluf Larsen: Buster Larsen. Katrine Larsen: Lily Broberg. Ingeborg: Ghita Nørby. Kristen Skjern: Jesper Langberg. Hans Chr.Varnæs: Holger Juul Hansen. Maude Varnæs: Malene Schwartz. Elisabeth Friis: Helle Virkner. Vicki: Sonja Oppenhagen. Herbert Schmidt: Paul Hüttel. Agnes: Kirsten Olesen. Laura: Elin Reimer. Iben Skjold Hansen: Ulla Henningsen. Ulla Jacobsen: Karen Lise Mynster. Dr. Hansen: Ove Sprogøe. Manuskript: Karen Smith efter ide af Lise Nørgaard. Instruktion: Erik Balling.

DR3
DR K
DR Ultra
DR Ramasjang

15:05  

Gurli Gris VII (44)
Gurli Gris VII (44)

15:10  

Gurli Gris VII (45)
Gurli Gris VII (45)

15:15  

Simon
Simon Pas på! Her kommer jeg!

15:20  

Simon
Simon Hamsteren Albert

15:25  

Gry og Regnbueriget
Gry og Regnbueriget

15:45  

Vidundervovsen Vaffel (14)
Vidundervovsen Vaffel (14) Vaffels hundevenner

16:00  

Ræv og Hare
Ræv og Hare

16:10  

Trulli-land
Trulli-land

16:20  

Alvin og de frække jordegern
Alvin og de frække jordegern Alvin, Simon og Theodore er måske nok rockstjerner, men de er også helt almindelige børn, der er nødt til at passe skolen og gå ud med skraldet! Sammen med pigerne fra The Chipettes gør de hver dag til en fest - og deres adoptivfar Dave sander hurtigt, at det kræver sin mand at have huset fyldt med syngende jordegern...

16:35  

Paw Patrol IV (22)
Paw Patrol IV (22)

17:00  

Vilde vidunderlige dyr
Vilde vidunderlige dyr Eghjorten er en kæmpestor bille, som har et ret vildt våben. Da en han-eghjort finder en hun-eghjort, som han vil parre sig med, bliver han udfordret af en anden han-eghjort. De to hanner kommer nu op at slås.

17:05  

Rosa fra Rouladegade II (11)
Rosa fra Rouladegade II (11) Hvem skal man spørge, hvis man gerne vil have hjælp til at overraske nogen med en kage? Rosa fra Rouladegade selvfølgelig. Og det er lige netop hvad Sophus gør. Han vil nemlig gerne bage en kage til sin bedstefar, der har arbejdet som mekaniker og har sit helt eget bilværksted hjemme i garagen. Rosa og Sophus forklæder sig som gadefejere og sniger sig hjem til bedste, for at finde ud af hvad kagen skal ligne, hvilken farve den skal have og hvad den skal smage af.

17:35  

Onkel Rejes sørøvershow II (3)
Onkel Rejes sørøvershow II (3) Dr. John har kidnappet Magnus' storebror Sofus for at koge ham om til en luksus-creme. Onkel Reje og Brille er klar til at hjælpe og kaster sig ud i en actionfyldt redningsmission. Medvirkende: Mads Geertsen, Brian Lykke.

17:50  

Motor Mille på maskintur (7)
Motor Mille på maskintur (7) Motor Mille står ikke tilbage for nogen maskiner. Så da gadens børn spørger, om hun har lært at køre en flishugger, og hun må erkende, at det har hun ikke, må hun afsted. Det ser nemt ud, men det viser sig at være sværere end hun tror, at hugge træer til flis.

DR1

18:30  

TV AVISEN
TV AVISEN

18:55  

Versus
Versus Er det hurtigst at redde katte ned fra taget via stige eller trampolin? Skal man køre med limousine eller racerbil, når man skal til fest? Og kan en 3D-printer lave et tandhjul hurtigere end en industritekniker? Det er blot nogle af de spørgsmål, du får svar på i aftenens udgave af Versus, hvor det som altid gælder om at forudsige udfaldet af seks spændende dueller. Vært: Jacob Riising. Sendt første gang 28.8.15

20:00  

Scandinavian Star (6:6)
Scandinavian Star (6:6) Dansk dokumentar fra 2020 Efter pres fra en uafhængig efterforskningsgruppe genoptager norsk politi sagen i 2014. Det skal undersøges om der i virkeligheden var flere antændte brande ombord på skibet og om der kunne være et økonomisk motiv bag branden. Et besætningsmedlem, der er kommet under mistanke, vælger at stå frem og fortælle sin historie 30 år efter katastrofen...

DR2

18:15  

24 timer vi aldrig glemmer: 9. april 1940 - da tyskerne kom
24 timer vi aldrig glemmer: 9. april 1940 - da tyskerne kom Kendte og ukendte danskere fortæller om den sorteste dag i Danmarkshistorien. Kl. 4 om morgenen d. 9. april 1940 overskrider tyske tropper grænsen og rykker op gennem Jylland. Samtidig landsætter tyske skibe soldater overalt i Danmark. Allerede to timer efter kapitulerer Danmark til overmagten og regeringen opfordrer befolkningen til at forholde sig roligt. Dagen gør et uudslettelig indtryk på de fleste danskere. Blandt de medvirkende er skaberen af "Matador", forfatteren Lise Nørgaard og den dengang 8-årige Klaus Rifbjerg, samt kendte modstandsfolk som Gunnar Dyrberg fra Holger Danske og Per Gylling Mortensen fra BOPA. Tilrettelæggelse: Ole Retsbo Sendt første gang 04.04.10

19:00  

World on Fire (4:7)
World on Fire (4:7) Harry og hans enhed kæmper for deres liv i den belgiske by Leuven. Harrys mod sættes på en prøve, da han pludselig står ansigt til ansigt med en tysk finskytte. I Warszawa intensiverer Kasia og Tomasz deres modstandsarbejde, men tyskerne svarer brutalt igen. I Paris chokeres Webster over den stigende antisemitisme. Og i Berlin løber Nancy stadig større risici for at få nyheder ud til resten af verden.

20:00  

The Reader
The Reader I Vesttyskland i 1958 indleder den 15-årige Michael og den dobbelt så gamle Hanna en affære. Men en dag forsvinder Hanna, og Michael står uforstående tilbage. Otte år senere, da Michael overværer en retssag mod krigsforbrydere, møder han igen Hanna. Hun er anklaget for en forfærdelig forbrydelse, men nægter at forsvare sig selv. Det går op for Michael, at hun gemmer på en hemmelighed, som hun anser for mere skamfuld end mord. Medvirkende: Kate Winslet, Ralph Fiennes, David Kross m.fl. Instruktion: Stephen Daldry.

DR3
DR K
DR Ultra
DR Ramasjang

18:05  

F for Får
F for Får Navnet er Får - Frode Får. Fårrygende animation fra Aardman.

18:15  

Pax' jordiske eventyr III (7:10)
Pax' jordiske eventyr III (7:10) Som straf for at have strålet den sure Tante og en hel passagerfærge op i rummet, har Det Intergalaktiske Råd besluttet, at Pax skal i arbejdstræning på forskellige arbejdspladser på den underlige planet Jorden. I dag skal Pax arbejde i en blomsterbutik. Hun kører lastbil, vælter krukker, låner lim, spiser blomster - og driver den sure Tante til vanvid.

18:30  

Robin Hood - spilopper i Sherwood-skoven
Robin Hood - spilopper i Sherwood-skoven

18:40  

Pyjamasheltene II (40)
Pyjamasheltene II (40)

18:53  

Leon
Leon

18:56  

Leon
Leon

19:00  

Wild Kratts
Wild Kratts

19:20  

Svampebob Firkant VII (13)
Svampebob Firkant VII (13) Bedstemors hemmelige opskrift + På sporet af penge

19:45  

Vi' bare bjørne III (42)
Vi' bare bjørne III (42)

20:00  

Godnat - nu går vi i seng
Godnat - nu går vi i seng

20:15  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

DR1

21:00  

TV AVISEN
TV AVISEN

21:15  

Mord med miss Fisher: Tårernes krypt
Mord med miss Fisher: Tårernes krypt Den glamourøse detektiv Phryne Fisher er lige så handlekraftig, som hun er skarpsindig. I en dristig aktion befrier hun en ung pige fra fangenskab i 1920'ernes Jerusalem. Og snart hvirvles de begge ind i en gådefuld sag om en uvurderlig juvel, ældgamle forbandelser og massakren på en beduinstamme.

22:55  

Jason Bourne
Jason Bourne I 12 år har den tidligere CIA-snigmorder Jason Bourne levet i skjul. Nu opsøges han af sin gamle kollega Nicky, der har nye oplysninger om hans fortid. Oplysninger, som CIA ikke vil have frem i lyset, og snart pifter kuglerne igen om ørerne på Bourne. Medvirkende: Matt Damon, Tommy Lee Jones, Alicia Vikander m.fl. Instruktion: Paul Greengrass.

DR2

22:00  

Jødernes flugt - Vidnernes historie
Jødernes flugt - Vidnernes historie For 73 år siden lykkedes det for over 7000 danske jøder at flygte til Sverige og dermed undgå at blive arresteret af Gestapo og deporteret til koncentrationslejren Theresienstadt. I dokumentarfilmen fortæller de overlevende danskere, hvis liv for altid blev forandret, om de dramatiske begivenheder, som fandt sted i det tyskbesatte Danmark i oktober 1943. Filmen beretter om angsten, om de smertelige tab og den uendelige lettelse ved ankomsten til friheden i det neutrale Sverige. Instruktion: Jonatan Jerichow & Carl Otto Dethlefsen

23:00  

Kongens valg
Kongens valg Den 9. april 1940 begynder de tre mest dramatiske døgn i Norges historie. Tyske krigsskibe er på vej ind i Oslofjorden, og den danskfødte kong Haakon VII får valget mellem at overgive sig eller dø. Jagtet af tyske fly og soldater tvinges kongefamilien til at flygte. Efter tre døgns desperat flugt træffer kongen sin endelige beslutning. Han nægter at kapitulere, selv om det kan koste ham selv og mange nordmænd livet. Medvirkende: Jesper Christensen, Anders Baasmo Christiansen, Karl Markovics m.fl. Instruktion: Erik Poppe.

DR3
DR K
DR Ultra
DR Ramasjang

23:00  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

DR1

00:55  

Taggart: Hjemve
Taggart: Hjemve En polsk immigrant bliver fundet skudt på byggepladsen, hvor han arbejdede som sikkerhedsvagt. Få timer senere findes en polsk hotelreceptionist skudt på en parkeringsplads. Er mordene racistisk motiverede? Taggart-holdet går på jagt efter svaret. Matt Burke: Alex Norton. Jackie Reid: Blythe Duff. Robbie Ross: John Michie. Stuart Fraser: Colin McCredie. Instruktion: Pat Harkins.

01:50  

I farezonen (27:61)
I farezonen (27:61) I den australske storby Sydney sætter de ansatte ved politiets redningstjeneste gang på gang livet på spil for at redde andre, når de kaldes ud til alle tænkelige nødsituationer - fra trafikulykker til selvmordsforsøg.

DR2

01:15  

Erikos verdener
Erikos verdener Japanske Eriko Makimura er dygtig på et piano. Hendes kunst og performances forener det groteske og det forfinede. Men perfektionismen har haft sin pris. Efter en strengt disciplineret opdragelse og en barndom med ydmygelser og en længsel efter at komme væk, er Eriko endelig på vej til at finde og acceptere sig selv - og til at genfinde sin passion for klaveret og den klassiske musik.

DR3
DR K
DR Ultra
DR Ramasjang

01:45  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

03:50  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

 
 
 
 
 
 

Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2017, LUNDERSKOV.net. Alle rettigheder forbeholdes.
0408033556